Loading...
Menu

Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ

   

 

 

 

Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια

σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ  - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών  & Μουσείο Τεχνολογίας

Προκριματικοί Γύροι - Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 9:30 π.μ., Κολλέγιο Ανατόλια

Ημιτελικοί και Τελικοί –Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, 12:00 μ.μ., ΝΟΗΣΙΣ

 

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο Ανατόλια  οι προκριματικοί αγώνες του Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης. Ο διαγωνισμός θα έχει χαρακτήρα πρωταθλήματος και όλες οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε ένα παιχνίδι απλών πόντων και σε ένα παιχνίδι διπλών πόντων. Μετά την κατάταξή τους 12 ομάδες Γυμνασίου και 12 ομάδες Λυκείου θα διαγωνιστούν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στους ημιτελικούς και τους τελικούς αγώνες στο ΝΟΗΣΙΣ. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Ο μέγιστος αριθμός ομάδων που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό είναι 144.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή προετοιμασία. Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Ο Διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

Δηλώστε συμμετοχή για τους προκριματικούς γύρους κάνοντας κλικ εδώ.

Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015!

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί τις παρακάτω ημέρες:

  • Προκριματικοί Γύροι: Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 9.30, στο Κολλέγιο Ανατόλια.
  • Ημιτελικοί Γύροι: Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 12:00 μ.μ. στο ΝΟΗΣΙΣ

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής που θα βρείτε εδώ

Η φυσική παρουσία ενός εκπαιδευτικού/συμβούλου κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη.

Οι δύο τριμελείς νικήτριες ομάδες (μία του γυμνασίου και μία του λυκείου) θα βραβευτούν στην τελετή λήξης του διαγωνισμού. Για περισσότερες πληροφορίες:

ΝΟΗΣΙΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: 2310 483 000 (εσωτ. 121), Δρ Μαρία Καρνέζου

Κολλέγιο Ανατόλια: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κ. Βίλλη Ζαχαροπούλου, τηλ: 2310 398 251 Δρ Χάιδω Σαμαρά & 2310 398 310, κ. Κάτια Μωραΐτη.

 

 
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πρόγραμμα του διαγωνισμού

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead